Reizen, Tijdloos leven ❤️

De leukste Glamping, met de leukste uitjes vanaf je vakantie plekje.


Voeg je bij 19 andere abonnees

📍Luxemburg, Camping Birkelt in Larochette.

Published by

on

Lang weekend weggeweest naar Luxemburg.
“Wauw wat is dat een mooi land”

We zijn naar camping Birkelt in Larochette geweest. We zijn ’s morgens om 11 uur vertrokken en kwamen rond 4 uur aan. We reden via Duitsland en hebben niet gelukkig niet in de file gestaan. Zodra je Luxemburg in rijdt kijk je al je ogen uit! Wat mooi.

Camping Birkelt

Wanneer we aankomen op de camping gaan we ons melden bij de receptie, aangezien ik ons online had ingecheckt, kregen we de sleutel snel en werd ons de weg gewezen naar onze stacaravan. We hadden een stacaravan die voorzien was van de basisdingen.

  • badkamer (handdoeken) en toilet 
  • 3 slaapkamer (6 slaapplekken)
  • veranda (met tuin set)
  • koffiepot
  • fornuis
  • koelkast en diepvries
  • Dekbedden met overtrekken

Eenmaal uitgepakt gaan we op onderzoek uit op de camping. De kids weten al vrij snel alles te vinden. Animatie club (Nederlands) zat dicht bij ons plekje, hier konden elke ochtend de kids iets leuks doen met begeleiding en iets verderop had je het podium waar ‘s avonds een kids programma werd gehouden zoals Spelletjes en disco. Ook zat hier de speeltuin bij zowel buiten als overdekt. Er was zo te zien genoeg te doen voor de kinderen. O en niet te vergeten natuurlijk het zwembad! Binnenzwembad en buitenzwembad. Via het binnenzwembad liep je makkelijk naar het buitengedeelte. Zo lagen wij lekker te zonnen in het buitengedeelte en konden de kinderen zowel binnen als buiten zwemmen. Ook liep er continu een badmeester rond dit geeft toch wel een fijn gevoel zodat je zelf ook een beetje kunt relaxen i.p.v. steeds opletten wat doen de kinderen.

📍Chateau Larochette

Wij zijn geen mensen die de hele dag op de camping verblijven en gingen dus ook op onderzoek uit.

Route bij de camping

Via de receptie hebben we routes gekregen van het Mullerthal gebied (Unesco gebied) en wat bleek vanaf de camping kan je ook een route lopen. We kamperen dus ook in een Unesco gebied wat mooi! Via de route vanaf onze camping loop je richting het Chateau Larochette. Een prachtig kasteel (wat er nog van over is) en kijkt je uit over het pittoreske dorpje Larochette, waardoor het een bijzonder karakter heeft. Het is echt een aanrader om hier te gaan kijken. In het dorpje Larochette hebben wij ook gegeten. Je kunt je auto makkelijk parkeren.

Tips

  • Locatie eettent: Derya restaurant, 21 Place Bleech 7610 Larochette
  • Locatie begin wandelroute chateau: Camping L2 (bordje L2 volgen) Je kunt hier ook met de auto komen dan heb je deze locatie nodig: Mnt du Château
Unesco gebied. Müllerthal
Müllerthal, UNESCO

📍Kuelscheier

Wat ook een fantastische belevenis was wandelen door een Cave (Kuelscheier) Het pad ernaartoe loop je door het prachtige natuur. Je komt ook een nog een watertje tegen wanneer je hier bent is het niet ver meer. Je loopt het pad omhoog en dan staat het geschreven op de rots waar je heen moet. Neem wel even een zaklampje mee of gebruik je telefoon want het is er erg donker, je ziet echt geen hand voor ogen.

  • Locatie parkeren Consdorf Rue Dielchen 3 Consdorf. (Volg bordje c3)

📍Stad Luxemburg.

Wij gingen in de ochtend al naar de stad. We houden niet echt van super drukte en proberen dat dan ook zoveel mogelijk te vermijden, maar de stad Luxemburg moeten we natuurlijk wel even zien.

We kwamen aan rond tien uur en het is al aardig druk. We zetten onze auto in de parkeergarage in de stad zelf (parkeren was niet duur) vanuit hier konden wede stad zo inlopen. We hebben gezellig geshopt! Ook hebben we in de binnenstad lekker gegeten.

Als je het centrum uitloopt loop je op een kermis af. Achter de kermis heb je een prachtig uitzicht, een groot park. Wat ook zeker een aanrader is om door heen te lopen. Wanneer je hier loopt heb je geen besef dat je nog in de stad bent! Heerlijk.

Ook wouden we bij de stad de welbekende Kazematten bekijken, maar helaas was dit gesloten wegens onderhoud. (Misschien moeten we nog een keer naar Luxemburg?)

Luxemburg Tot ziens

Liefs Jolanda 💋

Voor meer foto’s van onze trip naar Luxemburg kun je vinden op mijn instagram.

Plaats een reactie